Ponekad i ono najpoznatije i najjednostavnije može biti jako posebno. Napraviti jelo koje može biti doručak, ručak ili večera a u isto vrijeme biti na stolu dječjeg rođendana i svečanog domjenka. Danas vam predstavljam, njegovo veličanstvno, O M L E T :D

Navedene količine su dovoljne za 2 sobe. Ja sam poslužio omlet na matovilcu i rotkvici koje sam lagano začinio s uljem, octom i malo soli.

Sastojci:
3 jaja
1 mrkva
1 mladi luk
1/2 dcl mlijeka
50 g tvrdog sira
začinsko bilje
sol
papar

Jaja umutiti s mlijekom te dodati začine. Mrkvu naribati a mladi luk nasjeckati. Spojiti sastojke u jednu posudu i lijepo sjediniti. Tavu lagano nauljiti i staviti na najmanju moguću vatru te odmah izliti pola smjese. Ostaviti nekih 7-8 minuta da se lagano peče. Nakon tih 7-8 minuta pogledati dali je dobilo boju sa donje strane i ako je lagano pokušati srolati što uže ali samo do pola omleta, povući lagano prema sredini te dodati polovicu preostale smjese uz zaobljeni kraj omleta. Sad dolazi sir na red, lagano ga posuti po raširenom djelu i ostaviti nekih 5 minuta da se dalje lagano peče. Ponoviti postupak još jednom, srolati-povući-izliti preostalu smjesu. Nakon još 5 minuta srolati omlet do kraja i ostaviti ga 1 minutu da se zapeče. Izvaditi na podlogu za rezanje i pustiti 10 minuta da se prohladi te rezati na šnite.

U slast :)

page

DSCF5360

DSCF5362

DSCF5366

DSCF5368

DSCF5376