Pizza i ja se javno volimo i to se ne trudim sakriti! :D
Nakon gorgonzole i jabuka, tikvica umjesto tijesta… na red su došle jagode i piletina! Pa ja nemam riječi, kiselkasto, slatkasto, ljutkasto…čudo! Osvježavajuće! Ovakva pizza mora završiti barem jednom na vašim stolovima :)

Iako se mnogima ova kombinacija čini nespojivom, pizza je jelo koje zapravo jako voli ove slano/slatko/kiselo/ljute kombinacije. Prvi put sam ovo radio prije skoro dvije godine i nije ju htio probati nitko osim mog mlađeg brata koji je imao samo riječi hvale ali kada mi je neki dan supruga rekla da bi sad čak možda i probala ja sam to shvatio kao poziv da čim prije ugrabim priliku i za ručak nam poslužim pizzu s jagodama i piletinom.

Ovaj put nas se okupilo četvero tako da su ukupni dojmovi 5/5 za ocjenu: vrh! :D Za svaki slučaj sam pripremio i klasičnu verziju za koju su rekli da je, nakon što su probali  ovu zvijezdu ručka, nekako preobična. To je to, meni dovoljno! ;)

Sastojci:
500 g tijesta
200 g piletine
4-6 jagoda
1 dcl aceto balsamico
2 žlice pekmeza/džema od jagode
2 žlice koncetrata rajčice ili 1 dcl soka rajčice
200 g sira
sol, papar i čili
tabasco
bosiljak

U kvartovskoj pekari se može kupiti gotovo tijesto tako da obzirom na vremensku stisku sam umjesto izrade tijesta, skratio postupak i kupio pola kile :D
Piletinu narezati na trakice, začiniti solju, paprom i čilijem te kratko popržiti na tavi. U drugu manju tavu staviti 2 dcl aceta balsamica, pekmez od jagode, nekoliko kapi tabasca i koncetrat ili sok rajčice i na laganoj vatri reducirati dok se dosegne željena gustoća, preporuka je da gustoća bude otprilike kao kod kečapa. Ostaviti da se prohladi prije stavljanja na tijesto.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Tepsiju lagano nauljiti te razvući tijesto. Premazati umakom po kojem se složi piletina i naribani sir. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva između 15 i 20 minuta.
Kada je pizza pečena, izvaditi iz pećnice i pustiti 4-5 minuta da se prohladi. U međuvremenu narezati jagode na male komadiće.
Po cijeloj pizzi staviti jagode i bosiljak te poslužiti dok je još toplo.

U slast! :)

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript