Današnji recept je prvi ali svakako ne i posljednji u suradnji s Pan pivom! Nakon radionice na kojoj sam bio prisutan smo ostvarili kontakt i mogu Vam reći da imam samo sve pohvale za tu super simpatičnu ekipu. :)

Za mene osobno ovo puno znači jer kada netko prepozna tvoj trud i rad i ljubav koju pružaš u to što radiš, onda je to velika stvar pa se još jednom zahvaljujem na pruženoj prilici. :)

Za prvi recept sam izabrao kruh! Da, kruh! Brzi kruh kojem od početka pripreme pa do kraja pečenja treba cca 30 minuta tako da je idealan za one trenutke kada ste u stisci s vremenom a i onda kada niste. :D

Iznimna hrskavost korice je ono što ga meni čini tako neodoljivim a mirodije kojim ćete ga obogatiti je ono što će mu dati taj osobni “touch”.

Sastojci:

500 g brašna (300 glatko, 200 oštro)

4 dl Pan kraljevski

30 g šećera / 2 žlice meda

1 žličica prašaka za pecivo

1 žličica soli

5 žlica rastopljenog maslaca

Kao i inače kod tijesta, prvo je potrebno sjediniti suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, šećer/med i sol) te im dodati pivo za koje je dobro da bude sobne temperature. Sve dobro izmiješajte kako bi dobili homogenu smjesu koja će Vam se činiti previše tekuća ali ne brinite, baš takva i treba biti. Posudu za pečenje premažite maslacem te u nju sipajte tijesto po kojem možete staviti razno začinsko bilje. Prelijte ga s rastopljenim maslacem  i pecite 25-30 minuta na  220 stupnjeva celzijusa.

Pustiti da se malo prohladi te poslužiti kao idealan kruh uz nešto “pod 45” i naravno čašu hladnog Kraljevskog pana!

U slast i živjeli! :D

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript