Nikako napisati ovaj izvještaj iako je radionica održana evo prije već 2 tjedna. :O

Lokacija je poznata, draga mi Kuhaona, organizatori Zvijezda i Story Gourmet a voditelji radionice dva vrhunska chefa, Martin Karabajić (pizzeria O’Hara) i Gregorio Manucci! 

“…pripremljeno je čak sedam jela uz neizostavan dodatak majoneze, okusa koji povezuje.  Tako su pripremljeni  Coleslaw, French dressing, Salata za dressing,  bakalar i pastrva u tempuri s raznim dipovima, pašteta od pastrve, tartarski od lososa i burger. ”

Atmosfera je bila standradno opuštena čemu je vjerojatno pridonijela talijanska šarmantnost chefa Manuccija ali naravno i kvalitetno radna jer smo za radnim jedinicama bili po dvoje tako da smo sve pripremili za nekih 3 sata.

Također moram napomenuti da sam na radionici upoznao jednog momka kojem sam se dosad divio samo preko interneta zbog njegovih kulinarskih kreacija. Ta osoba je ujedno jedna od onih zbog kojih sam i sam krenuo voditi blog i prikazivati svoju ljubav prema kuhinji kroz sliku i tekst. On je Darko a vjerujem da ga svi znate preko njegovog bloga Darkova web kuharica.  :D

Mislim da je za uvod i više nego dovoljno! :D

Što smo sve radili pogledajte na sljedećim fotografijama. ;)

Pašteta od pastrve se radi tako da pastrvu na malo maslaca i maslinovog ulja ispečete, pustite da se ohladi da ju zgnječite vilicom uz dodatak ostalih sastojaka. Koru za štrudlu režete na trake, punite paštetom te motate u trokutiće. Premazati jajima i posuti crnim sezamom te pržiti kratko u vrućem ulju. Poslužiti uz neki od navedenih dipova.

Na tanjuru sa strane možete vidjeti i piletinu i bakalar u tempuri koji se također odlično slažu s navedenim dipovima.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Za salate Vam nemam što puno pisati osim da si prilagodite začine po želji. Ukoliko ste ljubitelj senfa možeta ga dodati više a ako ga pak ne volite možete ga potpuno izbaciti i slično. Obje salate su odličan prilog uz burger od junetine.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Za kraj mi je ostao tartar od lososa. Tu bih samo napomenuo da pripazite na količinu sezamovog ulja jer sam ja na primjer malo pretjerao pa nisam ništa drugo ni osjetio. :D

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

I par fotki same atmosfere i polaznika. :)

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Još fotki i kratki opis radionice na stranici Story Gourmet-a.