Ovaj tjedan sam prisustvovao novoj radionici u prostoru Enzite i to baš onoj na kojoj je bila riječ o mom “guilty pleasure” obroku, pizzi. :D

Voditelj radionice je bio pizza majstor Dalibor Rajković Stric koji mijesi tijesto već skoro 20 godina u renomiranim pizzerijama te zadnjih 5 godina vodi Duksu.

Kao i na drugim radionicama u Enziti, uvod je bio teorijski u kojem smo saznali ponešto  o povijesti i stilovima pizze, vrstama tijesta, odabiru kvalitetnih sastojaka, razlike između napoletane i romane…

Onaj svima najzanimljiviji dio je naravno bila sama izrada pizze s tim da smo najprije, kako i priliči, zamijesili svatko svoje tijesto. Ono što dosta ljudi radi pogrešno je to da stavlja previše kvasca a omjer brašna i kvasca koji će vam dati savršeno tijesto je sljedeći: na 500 g brašna ide 5 grama suhog kvasca, stvarno nema potrebe za većom količinom. Naravno da su bitni i sastojci koje stavljate za nadjev tj. njihova kvaliteta. Za umak od rajčice se zato pobrinula ekipa iz Zdravo za gotovo koja ima divne domaće proizvode od rajčice koju sami uzgajaju.

Što se tiče nadjeva, ponuda je bila stvarno raznolika, od nekoliko vrsta sireva do šunke, špeka, kulena, tune, maslina… Uz degustaciju napravljenog smo bili počašćeni craft pivom i gaziranim napitkom, uglavnom za svakoga se našlo ponešto.

Na samom kraju smo dobili i poklon u znak zahvale na dolasku na radionicu (proizvode od ekipe iz Zdravo za gotovo) upakirane u ove male slatke platnene vrećice koje su inače dostupne ne web adresi Buba-mara.net .

Kako nam je bilo i tko se sve okupio možete pogledati na fotkama u nastavaku.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript