Ideš i piješ je jednodnevna wine and walk manifestacija u kojoj će posjetitelji tijekom šetnje od 12 kilometara imati priliku isprobati razna vina sa slavonskog područja, slavonske slastice, slavonski craft gin, craft pivo, rakije te proizvode koji su rezultat rada vrijednih ruku naših sumještana.”

Pročitaj više: [Report] Ideš i piješ vol.2

Gotov je i drugi “Ideš i piješ” u Kaptolu, tj. u vinogradima iznad Kaptola, i mogu reći obzirom sam bio i prve godine da je opet ostvaren uspjeh i da je događanje prošlo dosta dobro! Ruta je minimalno promijenjena, broj mogućih sudionika je povećan (s 300 na 450, ako se ne varam), broj izlagača je ostao isti ali uz određene promijene (ove godine je primjerice bila i craft pivovara).

Obzirom na povećanje broja sudionika primijetio sam da smo se nešto kraće zadržavali na svakoj od lokacija, ponekad mi se učinilo da smo možda malo i žurili, ali generalno bilo je svagdje dovoljno vremena za kušati sve kako treba i za malo predahnuti od hodanja. Sunce je stvarno nemilice grijalo tako da je tu bilo poprilično pogorenih lica (ja prvi! Mislim da ću osjećati posljedice još nekoliko dana :D) tako da svakako preporučenam onima koji će sljedeće godine sudjelovati da si barem ponesu kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom ako ne i nekakav šešir. :)

Što se tiče izlagača oni su išli ovim redom:

Za hranu su se kao i prošle godine pobrinuli dečki iz Funky Food sa svojim popularnim ” Čobi sendvičem”- u mekano brioche pecivo su stavili “trgani čobanac” uz dodatak svježe sjeckane paprike! Meni osobno jako fora i ukusno jelo!

Ako bi ocijenjivao isprobana vina rekao bi da nije bilo loših vina nego samo onih koja više ili manje odgovoraju nečijem ukusu. Divne graševine, pitke, svježe, lagane; nekoliko rose vina gdje je ženski dio ekipe često uzimao po drugu čašu; crvena vina koja su tako pitka i nimalo trpka; ukusne i pitke rakije i likeri; hladno pivo koje se pilo na eks jer je taman došlo poslije ručka i malo duže dionice; na kraju gin/gin tonic koji je poslužio kao svojevrsno osvježenje na kraju puta. Generalno, uz manje poteškoće na nekim lokacijama, sve je bilo super!

Pohvalio bi ekipu iz udruge Čaš’ca koja je donijela u ovaj dio Slavonije (slobodno ga mogu nazvati MOJ dio Slavonije) nešto novo, nešto što okuplja mlade i nešto starije iz cijele Hrvatske, nešto što promovira domaća vina i prozivode, nešto što je jako fora i zanimljivo. Bravo bravo i samo hrabro dalje!

Za kraj, prošle godine smo dobili upitnik da kažemo ako imamo kakvu zamjerku i što bi promijenili; generalni zaključak je bio da nedostaje pitke vode. Ove godine se i to promijenilo i vode je bilo na gotovo svakoj lokaciji. Za treće izdanje samo neka ta ista voda bude hladna i bit će sve tip top! :D

Živjeli! :)