Možda malo neobična ali jako ukusna kombinacija kojom ćete za čas posla dobiti super slatki zdravi desert.

Datulje su odličan izvor prirodnih vlakana a zbog svoje slatkoće su savršena alternativa običnom šećeru. Lako se probavljaju i smanjuju osjećaj gladi. Po svom sastavu datulje su prava prirodna multivitaminska bomba (željezo,  lutein, zeaksantin, kalij, magnezij, fosfor, fluor).

Rogač je također odlična namirnica, čak bi ju nazvao i supernamirnica jer također obiluje mnogim mineralima i vitaminima te također sadrži i znatne količine vlakana.

Uglavnom, danas Vam donosim nešto slatko. :)

Sastojci:

250 g datulja (po mogućnosti svježih)

4 žlice rogača u prahu

100 g prženih lješnjaka

kokos

12636820_926413114072860_2018621872_o

Datulje ako su svježe samo otkoštiti a ako su suhe onda ih namočiti u vodi barem sat vremena prije pripreme. Rogač i datulje izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu u koju možete dodati malo ekstrakta vanilije. Lješnjake također ubacite u smjesu i još par puta uključite štapni mikser da se malo usitne ali da ipak ostanu komadići. Obzirom da je smjesa dosta ljepljiva kod oblikovanja kuglica će Vam biti potrebno malo vode kojom ćete navlažiti ruke zbog lakšeg oblikovanja.

Za kraj uvaljati kuglice u kokos ili u kakao prah ili pak u rogač prah i ohladiti ih u hladnjaku barem sat vremena kako bi lijepo očvrsnule.

Napominjem da se umjesto rogača može koristiti kakao.