Nisam baš neki pobornik kupovanja namirnica koje su skroz van sezone ali nekad je želja jednostavno jača od straha da ću kupiti “plastiku”tako da sam prije par dana kupio lubenicu i njome iznenadio svoju suprugu. Mogu reći da je Grčka ovaj put dobila plus! :D  Isto tako sam naišao ne zelenu papriku koja me je koštala 11 kunica za kilogram i odlučio napraviti punjene paprike. Kako sam imao relativno malo mesa trebalo mi je nešto s čime bih dobio na količini za punjenje pa sam se odlučio na pomalo meksičku varijantu s grahom i kukuruzom. Odmah ću napomenuti da ja osobno kada pripremam namirnice koje se mogu jesti i sirove (paprika u ovom slučaju) ne volim  kada se iste raskuhaju/prepeku nego mi više odgovara da ostanu pomalo hrskave tako da ih nisam prethodno termički obrađivao. :)

Sastojci:

4 svježe paprike

100 g mljevenog mesa

150 g graha

100 g kukuruza

1 šalica riže

2 dl soka od rajčice

100 g sira

začini (sol, papar, čili, origano, bosiljak, curry)

Paprike očistite i operite te prerežite na pola. Grah i kukuruz ocijedite te dodajte mljevenom mesu zajedno sa začinima a rižu skuhajte prethodno na nekih 70% kako se ne bi raskuhala u pećnici. Kad se riža prohladi sjedinite je s ostatkom smjese za punjenje. Svaku polovicu paprike malo namažite maslacem iznutra ili jednostavno stavite jedan komadić maslaca te napunite do vrha sa smjesom. Po vrhu sa žlicom polijte sok od rajčice.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Nakon 25 minuta izvadite iz pećnice i pospite naribanim sirom te pecite još 5 minuta.

Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite uz dodatak još malo soka od rajčice.

U slast! :)