“Potrebna vam je šalica kave ujutro da se razbudite?” 
Prošle subote sam svoje jutro započeo na jutarnjoj radionici kave gdje sam naučio pripremati ovaj popularni napitak pomoću džezve, moke i french pressa a da sam uspio ostati do kraja radionice naučio bih isto i uz pomoć ručnih aparata za filter kave.

Početak radionice je bio lagani teoretski uvod u kojem smo naučili odakle potječe kava i njene glave vrste, kako se sadi, uzgaja, kako pravilno kupovati kavu i druge zanimljivosti.

Za vođenje radionice je bio zadužen  Dejan Ganzulic, certificirani barista, bloger na Kavopija.com i vlasnik firme Imperija kave. Svoje iskustvo stjecao je više od deset godina radeći najfinije kave u Zagrebu, školovao se u inozemstvu, radio na najvećim europskim sajmovima kave te organizirao latte art natjecanja, a za veljaču sljedeće godine priprema prvi međunarodni sajam kave u Hrvatskoj, Zagreb Coffee Break .
Zemlja partner će biti Indonezija a prisustvovat će proizvođači kave iz cijelog svijeta. Svakako nešto što svaki ljubitelj kave treba staviti u svoj kalendar i posjetiti kada dođe vrijeme.

Lokacija održavanja radionice je Zagrebački velesajam i to prostor Enzita heksagon koji slovi za najveću prezentacijsku kuhinju u Hrvatskoj. :)

Ono što je mene najviše iznenadilo je to da kada se koristi kvalitetna kava i ispravni načini pripreme, nije Vam potreban ni šećer ni mlijeko kako bi dobili jako fini i ukusni napitak, što je meni prije bilo nezamislivo. :D

U nastavku nekoliko fotki s radionice kako bi stekli dojam o radionici pa da se možda i sami pridružite nekom drugom prilikom. :D

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript