Palačinke su uvijek dobar izbor! Ako ste na Tik Toku onda je velika mogućnost da vam je barem jednom iskočio video koji ima naziv “pancake cereal”. Jel je? Poznato vam je? Za slučaj da nije, riječ je o mini mini palačinkama koje se dodaju u zdjelicu s voćem i mliječnim napitkom kako bi dobili verziju za doručak, brunch ili pak desert.

Ovako pripremljene mini palačinke su izvana lagano hrskave a iznutra sočne. Kako sam ja za pripremu koristio proteinsku mješavinu za američke palačinke od Dolcele tako je ova moja verzija i nešto zdravija od klasične verzije.

Opcija za dodatke je stvarno puno pa tako možemo često vidjeti da su servirane sa svježim voćem, posebno bobičastim, mlijekom ili jogurtom, prelivene medom ili javorovim sirupom, maslacem…

Iako ovakav način pripreme palačinki traži malo više vremena i dodatne opreme, moram priznati da mi je jako zanimljiv i da ću vrlo vjerojatno uskoro ponoviit recept. 

Sastojci:

1 paket Dolcela mješavine za američke palačinke

1 banana (100g)

350ml mlijeko

2 žlice kakao praha

100g malina

100g borovnica

1 nar

400g grčkog jogurta

Med

Bananu oguliti i zgnječiti vilicom. U veću zdjelu dodati bananu, mješavinu za palačinke, mlijeko i kakao. Mješati mikserom da se dobro sjedini te prebaciti sve u bočicu za umak i dresir vrećicu s malim okruglim nastavkom. Kad kažem bočicu za umak mislim na onu bočicu koja ima nastavak za istiskivanje kako bi mogli precizno istinuti smjesu na tavu. Na tavu dodajte malo ulja ili maslaca i istinite puno “točkica” palačinki, neka budu oko 1 centimetra u promjeru. Nakon minute/dvije ih preokrenite pomoću špatule ili vilice. Pecite ih još minutu te prebacite u zdjelicu. Kada ste istekli sve mini palačinke podjelite ih na porcije i servirajte. 

Na fotografijama u prilogu možete vidjeti kako sam to ja napravio. 

U slast! :)