Ljeta su za druženja! I za duge tople večeri! I za drage ljude i dobre izlaske! Ljeta su za osvježenje! A ja složio koktel po guštu i oduševio i ženske i muške članove društva. 

Inače ne miksam baš često koktele a i kada se to dogodi onda je to neki od ljetnih klasika. Ovaj put sam si malo dao oduška i pripremio nešto onako baš po svom. Tonik kao gorki ali i pjenušavi element, šećer s mentom kao element koji umanjuje upravo tu gorčinu i whisky  koji svojim bogatim okusom zaokružuje cijelu priču. Uz dodatak svježeg grejpa i limete te par listića bosiljka ovaj koktel ce vrlo lako postati omiljeno piće večeri. 

Iako je kod nas nekako gin-tonic u zadnje vrijeme najpopularniji, isprobao sam zadnjih godina i dosta koktela koji nisu na bazi gina i često su mi upravo takvi bili najbolji. To i je razlog zašto sam ovaj put izabrao whisky i oko njega gradio ovu priču. Ako isprobate obavezno javite dojmove jer ih nestrpljivo očekujem.

Sastojci:

100 ml whisky

400 ml tonik sa crvenim grejpom

2 žličice Dolcela menta šećer

4 velike kocke leda

1 grejp

1 limeta

4 vrha stabljike bosiljka

Počnite tako da u čašu stavite kocku leda, mało ju zavrtite da se čaša ohladi. Sipajte whisky preko leda te dodajte tonik i šećer. Promiješajte kako bi se šećer rastopio. Grejp ogulite i filetirajte te u svaku čašu stavite po jedan komad. Limetu narežite na kolutiće i u čašu stavite po 2-3 kriške. Završite sve s par listića bosiljka i poslužite.

Uživajte! :)