Knedle sa šljivama su jedan od pravih i prvih vjesnika jeseni i jedno su od omiljenijih jela kod nas. One klasične s krumpirovim tijestom su čisti klasik ali postoje i recepti koji omogućavaju da ih se pripremi brže i jednostavnije.

Jedan od recepata koji će vam u potpunosti promijeniti pogled na knedle je i ovaj. Barem se nadam.

Priprema traje cca 30-ak minuta i kada se dobro ohladi (što ipak ne traži vaš rad nego će hladnjak obaviti svoje) moći ćete uživati u ovom prozračnom i laganom jelu. Na vama je samo da odlučite da li je ovo ručak ili desert za poslije ručka; kod mene je oboje. “Biskvit” od griza je super jednostavan za napraviti i za njega vam treba samo 10-ak minuta, možda i manje. Nadjev, koji je skoro pa pekmez, također vam neće oduzeti puno vremena ako šljive unaprijed sitnije narežete. Prestat ću vas uvjeravati koliko je ovo dobro i preko fotki Vas uvjeriti da ovo treba isprobati.

P.s. ovo je recept kojim ću Vam predstaviti Gastrolovce o čemu također možete više saznati klikom na označenu riječ. :))

Sastojci:

Sastojci za biskvit:

200 g griza

200 g šećera

1 l mlijeka

70 g maslaca

1 jaje

200 g krušnih mrvica

Za nadjev:

800 g šljiva

1 vanillin šećer

1/2 žličice cimeta

1/2 žličice kardamona

2 žlice šećera

 

Ovaj recept možete iskoristiti i za poslužiti knedle u čašama kao na fotki koju možete vidjeti malo niže.

Pročitajte cijeli recept na: https://gastro.24sata.hr/kolumne/ova-izvanredna-torta-neodoljivo-podsjeca-na-knedle-sa-sljivama-24183

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript